Kuinka muokkaan liittymislomaketta?

Liittymislomakkeen avulla voitte ohjata uusien jäsenten hakemukset suoraan jäsenrekisteriin.

Muokkaamalla lomaketta voitte valita mitä tietoja uusilta hakijoilta kysytään. Lomaketta pääsette muokkamaan jäsenrekisterin kohdassa Asetukset > Liittymislomake.

Screenshot 

Vinkkejä

 1. Lomakkeen aloitusteksti -kohtaan voitte kirjoittaa yleisiä ohjeita jäseniksi liittyville.
 2. Lisätiedot-kentän avulla voitte kysyä jäsenten erityistoiveita yms. Ohjeita tietojen täyttämiseen voi antaa kirjoittamalla kentälle vihjetekstin.
 3. Mikäli tarvitsette lomakkeeseen räätälöityjä lisäkenttiä, voitte lähettää tukipyynnön. Räätälöityjä kenttiä pystyy luomaan tällä hetkellä vain järjestelmän ylläpito.
 4. Hakijat voivat liittyä haluttuihin ryhmiin jo liittymislomakkeella. Jos haluat sallia ryhmään liittymisen, siirry Päänäkymän kohtaan Hallinnoi ryhmiä ja merkitse ryhmälle Salli tähän ryhmään liittyminen.
 5. Hakijat voivat valita itselleen haluamansa roolin / roolit jo liittymislomakkeella. Jos haluat sallia roolin valitsemisen, toimi seuraavasti:
  1. luo haluamasi roolit ja merkitse niille haluamasi maksu
  2. siirry kohtaan Asetukset > Liittymislomake ja aseta kohta "Roolit" näkyväksi
  3. määritä kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus > Jäsenroolit, joihin liittyjä voi liittyä ne roolit, joihin liittyminen sallitaan; jos sallittuja rooleja on vain yksi, Roolit-valikkoa ei näytetä liittyjälle
  4. kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Laskutus voit valita, kirjoitetaanko liittyjille lasku automaattisesti (maksutiedot näytetään liittyjälle liittymislomakkeen lähettämisen jälkeen ja lasku lähetetään myös sähköpostitse, jos hakija on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa; myös liittyjän reaaliaikainen laskutus Paytrail-maksunapeilla on mahdollista)
  5. jos automaattinen laskutus on käytössä, henkilö saa jäsenroolin automaattisesti heti, kun lasku kuittautuu maksetuksi
  6. jos automaattinen laskutus ei ole käytössä, henkilön haluama rooli pitää tarkistaa henkilön Roolit-välilehdeltä ja asettaa se manuaalisesti, kun hakemus hyväksytään
  7. järjestelmä voi lähettää hyväksytylle jäsenelle myös kirjautumisoikeuden omiin tietoihin koneellisesti, ks. Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus > Kirjautumisoikeuden myöntäminen
 6. Jos olette tallentaneet järjestelmään yhdistyksenne logon, se näytetään liittymislomakkeessa automaattisesti. Logon voi tallentaa kohdasta Asetukset > Yleisasetukset > Logo.
 7. Liittyjän antama sähköpostiosoite siirretään kenttään "Toissijainen sähköposti" automaattisesti, jos kyseinen osoite löytyy jo rekisteristä, sillä "Sähköposti"-kentän osoitteen tulee olla uniikki.
 8. Jäsenen täydellisen nimen ja kotipaikan tallentamista edellyttää yhdistyslaki (11§, 503/1989)

Liittymislomakkeeseen voi linkittää muilta verkkosivuilta.

Kieliversiot

Liittymislomakkeen voi rakentaa kaikilla järjestelmän tukemilla kielillä.

Screenshot

Sekä vakio- että räätälöidyille kentille voi syöttää vihjetekstit (ja mahdolliset räätälöidyt otsikot) kolmella kielellä tämän syntaksin mukaisesti:

fi:Sisältö|sv:Innehåll|en:Content

Ilmoitukset uusista hakemuksista

Oletusarvoisesti uusista hakemuksista lähtee sähköpostia järjestelmän asetuksiin tallennettuun oletussähköpostiin. Jos ilmoitukset halutaan johonkin muuhun osoitteeseen, kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus voi tallentaa yhden tai useamman sähköpostiosoitteen, joihin ilmoitus lähtee.

Lisälomakkeet

Järjestelmään on mahdollista rakentaa tuntityönä myös rinnakkaisia liittymislomakkeita, jos esimerkiksi uudet uutiskirjeen tilaajat halutaan tallentaa rekisteriin, mutta lomakkeella halutaan kysyä eri tiedot kuin varsinaisilta jäseniltä.

Lisälomakkeet käyttävät samoja notifikaatioasetuksia kuin päälomake.