Kuinka muokkaan liittymislomaketta?

Liittymislomakkeen avulla voitte ohjata uusien jäsenten hakemukset suoraan jäsenrekisteriin.

Lomaketta pääsee muokkamaan jäsenrekisterin kohdassa Asetukset > Liittymislomake.

Screenshot 

Vinkkejä

 1. Lomakkeen aloitusteksti -kohtaan voitte kirjoittaa yleisiä ohjeita jäseniksi liittyville.
 2. Lisätiedot-kentän avulla voitte kysyä jäsenten erityistoiveita yms. Ohjeita tietojen täyttämiseen voi antaa kirjoittamalla kentälle vihjetekstin.
 3. Hakijat voivat liittyä haluttuihin ryhmiin jo liittymislomakkeella. Jos haluat sallia ryhmään liittymisen, siirry Päänäkymän kohtaan Hallinnoi ryhmiä ja merkitse ryhmälle Salli tähän ryhmään liittyminen.
 4. Hakijat voivat valita itselleen haluamansa roolin / roolit jo liittymislomakkeella. Jos haluat sallia roolin valitsemisen, toimi seuraavasti:
  1. luo haluamasi roolit ja merkitse niille haluamasi maksu
  2. siirry kohtaan Asetukset > Liittymislomake ja aseta kohta "Roolit" näkyväksi
  3. määritä kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus > Jäsenroolit, joihin liittyjä voi liittyä ne roolit, joihin liittyminen sallitaan; jos sallittuja rooleja on vain yksi, Roolit-valikkoa ei näytetä liittyjälle
  4. kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Laskutus voit valita, kirjoitetaanko liittyjille lasku automaattisesti (maksutiedot näytetään liittyjälle liittymislomakkeen lähettämisen jälkeen ja lasku lähetetään myös sähköpostitse, jos hakija on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa; myös liittyjän reaaliaikainen laskutus Paytrail-maksunapeilla on mahdollista)
  5. jos automaattinen laskutus on käytössä, henkilö saa jäsenroolin automaattisesti heti, kun lasku kuittautuu maksetuksi
  6. jos automaattinen laskutus ei ole käytössä, henkilön haluama rooli pitää tarkistaa henkilön Roolit-välilehdeltä ja asettaa se manuaalisesti, kun hakemus hyväksytään
  7. järjestelmä voi lähettää hyväksytylle jäsenelle myös kirjautumisoikeuden omiin tietoihin koneellisesti, ks. Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus > Kirjautumisoikeuden myöntäminen
 5. Jos olette tallentaneet järjestelmään yhdistyksenne logon, se näytetään liittymislomakkeessa automaattisesti. Logon voi tallentaa kohdasta Asetukset > Yleisasetukset > Logo.
 6. Liittyjän antama sähköpostiosoite siirretään kenttään "Toissijainen sähköposti" automaattisesti, jos kyseinen osoite löytyy jo rekisteristä, sillä "Sähköposti"-kentän osoitteen tulee olla uniikki.
 7. Jäsenen täydellisen nimen ja kotipaikan tallentamista edellyttää yhdistyslaki (11§, 503/1989)
 8. Järjestelmään voi luoda myös asiakaskohtaisia, räätälöityjä kenttiä.

Liittymislomakkeeseen voi linkittää muilta verkkosivuilta.

Kieliversiot

Katso ohje lomakkeiden kääntämisestä.

Ilmoitukset uusista hakemuksista

Oletusarvoisesti uusista hakemuksista lähtee sähköpostia järjestelmän asetuksiin tallennettuun oletussähköpostiin. Jos ilmoitukset halutaan johonkin muuhun osoitteeseen, kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus voi tallentaa yhden tai useamman sähköpostiosoitteen, joihin ilmoitus lähtee.

Lisälomakkeet

Järjestelmään on mahdollista rakentaa tuntityönä myös rinnakkaisia liittymislomakkeita, jos esimerkiksi uudet uutiskirjeen tilaajat halutaan tallentaa rekisteriin, mutta lomakkeella halutaan kysyä eri tiedot kuin varsinaisilta jäseniltä.

Lisälomakkeet käyttävät samoja notifikaatioasetuksia kuin päälomake.