Kuinka sähköinen jäsenkortti toimii?

Ominaisuus vaatii vähintään FloMembers Small -version.

Sähköiset jäsenkortit ovat korvaamassa vanhat pahvikortit. Sähköisen jäsenkortin voi tallentaa puhelimen aloitusnäytölle ja sen avulla voi osoittaa jäsenyytensä esimerkiksi tapahtumissa. Kortissa voidaan hyödyntää puhelimen välimuistia, jolloin kortti on käytettävissä myös ilman verkkoyhteyttä.

Kortti on responsiivinen, eli se mukautuu erikokoisille näytöille.

Screenshot

Aktivointi ja kustannukset

Mobiilijäsenkorttien aktivointi tilataan palveluntarjoajalta, koska kortin käyttöönotto vaatii

1. kortin ulkoasun suunnittelun
  2. ulkoasun implementoimisen järjestelmään.

Ominaisuuden käyttöönotosta tulee kustannuksia normaalisti noin puoli työpäivää (=noin 350 € + alv) riippuen siitä miten yksinkertainen tai monimutkainen ulkoasusta tulee ja miten paljon ulkoasua viilataan. Kortti saadaan yleensä käyttöön noin 1 – 2 viikkoa tilauksesta.

Kortin ylläpidosta veloitetaan 40 € + alv / vuosi.

Miten kortti toimii?

Kun ominaisuus on aktivoitu, kortit voidaan toimittaa jäsenille useammalla eri tavalla:

• kirjautunut käyttäjä voi tilata kortin itselleen kohdasta Omat tiedot > Sähköinen jäsenkortti
  • pääkäyttäjä voi lähettää kortin yksittäiselle jäsenelle joko sähköpostitse tai tekstiviestitse hänen tiedoistaan välilehdeltä Sähköinen jäsenkortti (lähetys tekstiviestitse on maksullista)
  • kortti voidaan asettaa lähetettäväksi automaattisesti, kun jäsenen vuosittainen jäsenmaksulasku merkitään maksetuksi (ominaisuus aktivoidaan palveluntarjoajan toimesta)
  • tarvittaessa kortit voidaan lähettää jäsenistölle myös massaviestinä. Huom. toistaiseksi massalähetys voidaan tehdä vain palveluntarjoajan toimesta

Käyttäjä saa mobiilikortin linkin sähköpostiinsa tai tekstiviestinä. Kun linkin avaa mobiililaitteella, kortti avautuu verkkoselaimeen. Kortin voi lisäksi tallentaa puhelimen aloitusnäytölle web appiksi. Useimmat mobiiliselaimet osaavat avata web appit fullscreen-tilassa.

Screenshot

Kortin ulkoasu

Ulkoasun voi suunnitella joko palveluntarjoaja tai asiakas. Jos asiakas suunnittelee ulkoasun itse,

• valmis ulkoasu tulee saada Photoshop (PSD) -tiedostona
  • kortin mittasuhteissa kannattaa ottaa huomioon mobiililaitteet (kapea ja korkea)
  • kortin koon tulisi olla riittävä, jotta se näyttäytyy mahdollisimman tarkkana kaikilla mobiililaitteilla (kortin tulisi olla mielellään vähintään 640 px leveä)
  • kortissa käytettävien fonttien tulee olla saatavilla fyysisinä tiedostoina (myös Google-fontteja voidaan käyttää).

Korttiin voidaan sisällyttää organisaation logojen ja mahdollisten muiden pysyvien kuva- tai tekstielementtien lisäksi henkilöiden tietoja. Yksinkertaisimmillaan korttiin voidaan tulostaa esimerkiksi henkilön nimet ja jäsennumero. Korttiin voidaan tulostaa myös vaikkapa ryhmien tai roolien nimet, joihin henkilö kuuluu.

Kortin voimassaolo

Kortilla voidaan näyttää jäsenrekisterin "Jäsenkortti voimassa asti" -päivämääräkentän arvo. Jäsenkortin voimassaolo voidaan lisäksi automatisoida siten, että kun jäsenen vuosittainen jäsenmaksu merkitään maksetuksi, kortin voimassaoloaikaa pidennetään automaattisesti vuodella.