Adressuppdateringar från Posti

FloMembers-registret erbjuder möjlighet till automatisk adressuppdatering från Postis adressdatabas. Adressuppdatering är en tilläggstjänst som är avgiftsbelagd.

När en adressuppdatering begärs i systemet visas avsnittet ”Adressuppdateringar” i huvudvyn. På denna sida listas

1. ny adressinformation för medlemmar
  2. avlidna personer

De avlidna måste uppdateras manuellt i registret. För att uppdatera adresser måste användaren initiera en massuppdatering genom att trycka på knappen Updatera.

När adressuppdateringen har körts kommer de ändringar som gjorts manuellt i personens uppgifter att visas på personens flik ”Audit trail”.

”Hittades inte”

Det är inte möjligt att uppdatera 100 % av adresserna. Om Posti inte med säkerhet kan attribuera personen korrekt kommer adressen inte att uppdateras. Till exempel kan personens exakta födelsedatum hjälpa till med attribueringen.

Prenumeration på tjänsten

För att aktivera tjänsten, vänligen skicka en supportbegäran. Priset för en enda uppdatering under 2024 är 198,40 euro (inkl. moms 24 %). Vid beställningen ska du ange om adressuppdateringen ska vara en engångsuppdatering eller en regelbunden uppdatering (t.ex. en gång om året eller var tredje månad).

Engångsuppdateringar faktureras efter uppdateringskörningen. Regelbundna uppdateringar faktureras i samband med den årliga faktureringen av medlemsregistret.

Adresser till företag

Adressuppdateringar gäller endast privatpersoners adresser. Om du även vill hålla dina företagsadresser uppdaterade behöver du teckna ett avtal med Posti om en informationstjänst. Du får då en servicekod som du måste spara i FloMembers under Inställningar > Allmänna inställningar > Applikation > Posti-koden.

Tjänstekoden skrivs sedan ut automatiskt på etiketter och fakturor.