Sähköposti ei mennyt perille

Lähes poikkeuksetta viestit menevät vastaanottavalle postipalvelimelle (esim. gmail.com) ongelmitta. Vastaanottavassa järjestelmässä viesti voidaan kuitenkin suodattaa

 • järjestelmätasolla, jolloin viestiä ei toimiteta kohdehenkilön sähköpostilaatikkoon lainkaan eikä kohdehenkilö saa siitä minkäänlaista tietoa
 • vastaanottajan sähköpostiohjelmassa, jolloin se päätyy vastaanottajan roskapostikansioon

Miksi viestejä tulkitaan roskapostiksi?

Suurin osa maailman sähköpostiliikenteestä on roskaa ja eri järjestelmät tulkitsevat viestejä roskapostiksi eri tavoin. Tähän vaikuttavat muun muassa

 • Viestin reititys (FloMembers käyttää viestien toimitukseen kolmea dedikoitua IP-osoitetta ja kolmea eri välittäjää; näin kaikissa tilanteissa valtaosa viesteistä pääsee läpi).
 • Viestin lyhyys tai siinä käytetyt sanat: nämä saattavat vaikuttaa siihen, että sähköposti tulkitaan roskapostiksi. Joidenkin suodattimien mielestä viesti, jossa on vain vähän tekstiä ja liite, on todennäköisesti roskapostia. Iso osa FloMembersin laskuviesteistä sisältää liitteen sijaan linkin, jonka kautta laskun voi ladata.
 • Epäsäännöllinen lähetyssykli: jos henkilö saa postia tietyltä lähettäjältä vain hyvin satunnaisesti, lähetys tulkitaan todennäköisemmin roskapostiksi.
 • Avaus- ja lukemisinnokkuus: jos vastaanottaja on jättänyt lähettäjän viestejä aiemmin lukematta, järjestelmät tulkitsevat lähettäjän todennäköisemmin roskapostittajaksi.

Kuinka suodattimia muokataan?

Gmail

Gmail-käyttäjien vastaanottamat sähköpostit saattavat ohjautua automaattisesti Ilmoitukset- tai Tarjoukset -kategorioihin. Näissä tapauksissa on käyttäjän asetuksista kiinni, saako vastaanottaja ilmoituksen näiden kategorioiden uusista viesteistä. Erilliset välilehdet kategorioille voi ottaa pois käytöstä asetusten Postilaatikko-välilehdellä.

Jos FloMembers-viestejä päätyy Gmailin roskapostilaatikkoon, suodatinta voi säätää sallimaan jäsenrekisteristä tulevat viestit, ks. esimerkiksi tämä ohje.

Vastaanottajan kannattaa myös lisätä osoite flomembers@floapps.com yhteystiedoiksi tämän ohjeen mukaan:

 1. Siirry Google-yhteystietoihin.
 2. Napsauta sivun vasemmassa yläkulmassa näkyvää Kontaktin luominen -linkkiä.
 3. Kirjoita yhteystiedon nimi (esimerkiksi FloMembers) ja lisää sähköpostiosoite flomembers@floapps.com. Tallenna.

iCloud Mail

Katso Applen ohje suodattimien muokkaukseen.

Microsoft (Hotmail, Live.com, Outlook, Windows Live)

Sähköpostin toimittaminen Microsoftin postilaatikkoihin on haastavaa, koska Microsoft ei käytä julkisia blacklistejä. Yritys käyttää postin suodattamiseen omia mekanismejaan, joiden tiedot eivät ole julkisia. Ongelma on yleisesti tiedossa.

Jos FloMembers-viestejä päätyy roskapostilaatikkoon, vastaanottajan kannattaa tarkastaa omat sähköpostiasetuksensa napsauttamalla Outlookin oikean yläkulman rataskuvaketta. Kohdasta Asetukset > Roskaposti vastaanottaja voi säätää suodatusasetuksiaan. Lisäksi osoite flomembers@floapps.com kannattaa lisätä turvallisten lähettäjien listalle (ks. ohje).

Yksittäisen viestin tutkiminen

Jos haluat, että tutkimme onko jokin viesti toimitettu vastaanottajan postipalvelimelle, jätä aiheesta tukipyyntö. Pyyntö kannattaa tehdä mieluiten 30 päivän kuluessa viestin lähettämisestä. Tukipyynnössä tulee antaa

 1. viestin vastaanottajan sähköpostiosoite
 2. viestin lähetysaika

Yksittäisen viestin kohtalo tulee kuitenkin selvittää ensisijaisesti vastaanottajan puolella, koska vastaanottajan postipalvelin tai sähköpostiohjelma määrittää onko viesti roskapostia vai ei, eivätkä nämä tiedot yleensä näy lähettäjälle.

Muita vaihtoehtoja

Sähköpostin ohella kannattaa harkita paperipostituksia ja tekstiviestejä. Niiden läpimenoprosentti on sähköpostia korkeampi.

Laskujen lähettämiseen soveltuu parhaiten verkkolaskutus.