Viestien unsubscribe

Jäsenrekisteristä lähtevissä massaviesteissä näytetään automaattinen Unsubscribe-linkki, jonka kautta jäsenet voivat perua viestien tilauksen. Etenkin yhdysvaltalaiset operaattorit (lähinnä Apple, Google ja Microsoft) edellyttävät näitä linkkejä USA:n roskapostilainsäädännön vuoksi.

Jos vastaanottaja peruu massaviestien tilauksen, hänen sähköpostiosoitteensa säilytetään rekisterissä, mutta lähetysjärjestelmä ei enää toimita hänelle viestejä. Nämä tapaukset listataan välilehdellä Hylätyt sähköpostit kohdassa Viestit > Palanneet sähköpostit. Tarvittaessa vastaanottajan voi uudelleenaktivoida tällä välilehdellä.

Yksittäisviestit

Unsubscribe ei useimmissa tapauksissa vaikuta yksittäisviesteihin vaan pääkäyttäjä voi edelleen lähettää vastaanottajille henkilökohtaisia viestejä näiden unsubscribe-toiveesta välittämättä.

Myös järjestelmän automaattiviestit ja sähköpostilaskut lähtevät useimmille vastaanottajille unsubscribe-toiveesta riippumatta.

Koneellinen unsubscribe

Jotkin organisaatiot (lähinnä kunnat ja sairaalat) näyttävät poistavan henkilökuntansa sähköpostilistoilta koneellisesti yksittäisiltä vastaanottajilta kysymättä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kääntyä näiden tahojen tietohallinnon puoleen.

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus:
226
Näyttöjä:
171
Arvostelu (Ääniä):
(0)

Vastaavat artikkelit