Viestien unsubscribe

Jäsenrekisteristä lähtevissä massaviesteissä näytetään automaattinen Unsubscribe-linkki, jonka kautta jäsenet voivat perua viestien tilauksen. Etenkin yhdysvaltalaiset operaattorit (lähinnä Apple, Google ja Microsoft) edellyttävät näitä linkkejä USA:n roskapostilainsäädännön vuoksi.

Jos vastaanottaja peruu massaviestien tilauksen, hänen sähköpostiosoitteensa säilytetään rekisterissä, mutta lähetysjärjestelmä ei enää toimita hänelle viestejä. Nämä tapaukset listataan välilehdellä Hylätyt sähköpostit kohdassa Viestit > Palanneet sähköpostit. Tarvittaessa vastaanottajan voi uudelleenaktivoida tällä välilehdellä.

Vastaanottajien määrä

Massasähköpostia lähetettäessä FloMembers listaa nykyisellään kaikki jakelussa mukana olevat sähköpostiosoitteet. Tällöin mukana voi siis olla henkilöitä, jotka ovat peruneet viestien tilauksen ja joille lähetystä ei yritetä.

Yksittäisviestit

Unsubscribe ei useimmissa tapauksissa vaikuta yksittäisviesteihin vaan pääkäyttäjä voi edelleen lähettää vastaanottajille henkilökohtaisia viestejä näiden unsubscribe-toiveesta välittämättä.

Myös järjestelmän automaattiviestit ja sähköpostilaskut lähtevät useimmille vastaanottajille unsubscribe-toiveesta riippumatta.

Koneellinen unsubscribe

Jotkin organisaatiot (lähinnä kunnat ja sairaalat) näyttävät poistavan henkilökuntansa sähköpostilistoilta koneellisesti yksittäisiltä vastaanottajilta kysymättä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kääntyä näiden tahojen tietohallinnon puoleen.

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus:
226
Näyttöjä:
223
Arvostelu (Ääniä):
(0)

Vastaavat artikkelit