Viestien unsubscribe

FloMembers-jäsenrekisteristä lähtevissä massaviesteissä näytetään automaattinen Unsubscribe-linkki, jonka kautta jäsenet voivat perua viestien tilauksen. Etenkin yhdysvaltalaiset operaattorit (lähinnä Apple, Google ja Microsoft) edellyttävät näitä linkkejä USA:n roskapostilainsäädännön vuoksi.

Jos vastaanottaja peruu massaviestien tilauksen, hänen sähköpostiosoitteensa säilytetään rekisterissä, mutta lähetysjärjestelmä ei enää toimita hänelle viestejä. Nämä tapaukset listataan kohdassa Viestit > Palanneet sähköpostit välilehdellä Tilauksen peruneet sähköpostit.

Tarvittaessa vastaanottajan voi uudelleenaktivoida Toiminnot-sarakkeesta, jos vastaanottaja on perunut viestien vastaanottamisen vahingossa ja vastaanottaja nimenomaisesti pyytää taas viestejä.

Vastaanottajien määrä

Massasähköpostia lähetettäessä FloMembers listaa nykyisellään kaikki jakelussa mukana olevat sähköpostiosoitteet. Tällöin mukana voi siis olla henkilöitä, jotka ovat peruneet viestien tilauksen ja joille lähetystä ei yritetä.

Yksittäisviestit

Unsubscribe ei vaikuta transaktioviesteihin vaan järjestelmän automaattiviestit ja sähköpostilaskut lähtevät useimmille vastaanottajille unsubscribe-toiveesta riippumatta.

Koneellinen unsubscribe

Jotkin organisaatiot (lähinnä kunnat ja sairaalat) saattavat poistaa henkilökuntansa sähköpostilistoilta koneellisesti. Tällöin kannattaa kääntyä näiden tahojen tietohallinnon puoleen.