Elektroniskt medlemskort

Funktionen kräver minst FloMembers Small -versionen.

Elektroniska medlemskort ersätter de gamla pappkorten. Ett elektroniskt medlemskort kan sparas på din telefons startskärm och användas för att visa ditt medlemskap, till exempel vid evenemang. Kortet kan också använda telefonens cache, så det kan användas utan nätverksanslutning.

Kortet är responsivt, vilket innebär att det anpassar sig till olika skärmstorlekar.

Aktivering och kostnader

Aktiveringen av ett mobilt medlemskort beställs från tjänsteleverantören, eftersom det kräver följande

1. utformningen av kortets layout
  2. implementering av utseendet och känslan i systemet.

Implementeringen av funktionen kostar normalt ungefär en halv arbetsdag beroende på hur enkel eller komplex layouten blir och hur mycket ändringar som krävs. Kortet är vanligtvis tillgängligt inom 1-2 veckor efter beställning. Beställningen görs genom att skicka in en supportförfrågan.

För underhåll av kortet debiteras 50 € + moms per år.

Hur fungerar kortet?

När funktionen är aktiverad kan korten levereras till medlemmarna på flera olika sätt:

• Kortet skickas automatiskt till personen när medlemmens årliga medlemsfaktura markeras som betald.
  • En inloggad användare kan beställa ett kort till sig själv från Mina uppgifter > Elektroniskt medlemskort.
  • Administratören kan skicka kortet till den enskilda medlemmen antingen via e-post eller via SMS från fliken Elektroniskt medlemskort i medlemmens uppgifter (det finns en avgift för att skicka kortet via SMS).
  • Leverantören kan skicka nedladdningslänkarna till alla medlemmar eller betalande medlemmar i bulk (vanligtvis till den primära e-postadressen och, om det inte finns någon primär e-postadress, till den sekundära e-postadressen; det är också möjligt att skicka SMS mot betalning).

Användaren får länken till mobilkortet i sitt e-postmeddelande eller sms. Kortet öppnas i en webbläsare. Kortet kan också sparas som en webbapplikation på telefonens startskärm. De flesta mobila webbläsare kan öppna webbappar i helskärmsläge.

Kortlayout

Layouten kan utformas antingen av tjänsteleverantören eller av kunden. Om kunden själv utformar layouten,

• Den färdiga layouten måste tas emot som en Photoshop-fil (PSD).
  • Kortets dimensioner bör ta hänsyn till mobila enheter (smala och höga).
  • Kortet ska vara tillräckligt stort för att det ska visas så korrekt som möjligt på alla mobila enheter (helst minst 640 px bredd).
  • De typsnitt som används på kortet ska finnas tillgängliga som fysiska filer (Google-teckensnitt kan också användas).

Förutom organisationens logotyper och andra permanenta bild- eller textelement kan kortet innehålla personuppgifter. Kortet kan till exempel vara tryckt med

• personens namn
  • medlemsnummer
  • de grupper eller roller som personen tillhör
  • kortets giltighet
  • QR-kod

Kortet kan också innehålla en länk till organisationens webbplats.

Kortinställningar

När funktionen är aktiverad kan huvudanvändaren redigera kortets ikon och titel i Inställningar > Allmänna inställningar > Elektroniskt medlemskort.

Automatisering

När en medlems årliga medlemsavgift markeras som betald,

1. kortet förlängs automatiskt (som standard förlängs det till slutet av följande år, men andra regler är också möjliga)
  2. systemet skickar en länk till det aktuella kortet (som standard via e-post, men även SMS är möjligt)

Kortets giltighetstid

Kortet kan användas för att visa värdet av datumfältet "Medlemskortet är giltigt till och med" i medlemsregistret. När en betalning har registrerats i medlemsregistret kan kortet förlängas maskinellt med hjälp av följande exempel:

'cardValidity' => 'last day of september next year' (= önskad månad)
'cardValidity' => '{current_date} +P1Y' (=år från aktuellt datum)

Dessa regler fastställs av systemadministratören.

Administratören kan också fastställa giltighetstiden för en persons medlemskort manuellt.

Sök efter mottagare

På fliken Datumfält i Avancerad sökning i huvudvyn kan du begränsa antalet personer med hjälp av både kortets giltighetstid och det datum då kortet skickades.

Ändra bakgrundsbild

För att ändra bakgrundsbilden på ett kort krävs en separat beställning. I de flesta fall debiteras en timmes arbete för utbytet.