Unsubscribe-länkar

Massmeddelanden från medlemsregistret visar en automatisk länk för Unsubscribe så att medlemmarna kan avregistrera sig. Dessa länkar krävs särskilt av amerikanska operatörer (främst Apple, Google och Microsoft) på grund av den amerikanska lagstiftningen om skräppost.

Om en mottagare avregistrerar sig från massutskick behålls hans/hennes e-postadress i registret, men leveranssystemet kommer inte längre att leverera meddelanden till honom/henne. Dessa adresser visas på fliken Avvisad e-post under Meddelanden > Studsade e-postmeddelanden.

Om en mottagare vill avsluta sin Unsubscribe måste detta för närvarande göras via systemadministratören.

Enskilda meddelanden

Blockeringen av massmeddelanden påverkar i de flesta fall inte enskilda meddelanden. Huvudanvändaren kan fortsätta att skicka personliga meddelanden till mottagarna.

Automatiska meddelanden och e-postfakturor från systemet kommer också att skickas till de flesta mottagare oavsett om de avregistrerat eller inte.

Automatisk unsubscribe

Vissa organisationer (främst kommuner och sjukhus) verkar avregistrera sin personal från e-postlistor mekaniskt utan att fråga enskilda mottagare. I sådana fall är det lämpligt att kontakta IT-avdelningen i dessa organisationer.

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus:
228
Kategoria:
Näyttöjä:
51
Arvostelu (Ääniä):
(0)

Vastaavat artikkelit