Kuinka laskutan hallituksen hyväksymät uudet jäsenet?

FloMembers-jäsenrekisterin liittymislomake voi laskuttaa liittyjiä koneellisesti. Jos liittyjiä halutaan kuitenkin laskuttaa vasta sitten, kun heidät on hyväksytty, voit valita seuraavista kahdesta vaihtoehdosta sopivamman.

a. Ennen vuosilaskutusta

Uusille hakijoille asetetaan automaattisesti rooli "Hakija" (=Applicant). Jos järjestelmässä on uusia hakijoita, napsauta sovelluksen päänäkymässä Hakijat-painiketta. Voit valita joko yksittäisen tai kaikki hakijat ja valita vasemmasta reunasta Luo > Lasku.

Screenshot

Täytä laskulle tuotteen nimi (esimerkiksi Jäsenmaksu), summa ja eräpäivä. Valitse myös, että kyse on jäsenmaksusta, kun järjestelmä sitä kysyy. Näin järjestelmä tietää, että heille ei tarvitse enää lähettää kuluvan laskutuskauden aikana uutta jäsenmaksua.

Laskutuksen jälkeen hakijoille kannattaa antaa haluttu jäsenrooli.

b. Jos vuosilaskutus on jo tehty

Tälle vaihtoehdolle on kolme ennakkoehtoa:

  1. kuluvan vuoden massalaskutus on jo tehty
  2. laskutusasetuksissa on estetty päällekkäiset massalaskutukset samana vuonna
  3. uusille jäsenille on jo annettu tarpeelliset jäsenroolit

Jos nämä ehdot täyttyvät, ei-laskutettuihin jäseniin voidaan kohdistaa uusi massalaskutusajo.

Kun valitset laskun vastaanottajaksi "Kaikki jäsenet", laskut kirjoitetaan vain niille jäsenillle, joita ei ole vielä kyseisen vuoden aikana laskutettu. Järjestelmä laskuttaa nämä henkilöt heidän rooliensa mukaisesti, joten eri henkilöille tulostuu automaattisesti oikeansuuruinen lasku.

Huom. Joissain asennuksissa jäsenet on liitetty paikallisyhdistyksiin, joilla on erilaisia jäsenmaksuja. Tällöin vastaanottajaksi valitaan "Kaikki ryhmien jäsenet (rooliensa mukaan)".