Kuinka merkitsen henkilön roolin jossakin ryhmässä?

Toimi seuraavasti:

1. Jos haluamaasi ryhmää ei vielä ole, luo uusi ryhmä (esim. Hallitus) kohdassa Rekisteri > Hallinnoi ryhmiä.
  2. Jos haluamaasi roolia ei vielä ole, luo uusi rooli (esim. Puheenjohtaja) kohdassa Hallinnoi rooleja ja valitse roolin kategoriaksi Ryhmäroolit.
  3. Liitä henkilö haluamaasi ryhmään
  4. Etsi haluamasi ryhmä kohdasta Hallinnoi ryhmiä ja siirry muokkaamaan sitä.
  5. Siirry Ryhmän jäsenet -välilehdelle.
  6. Etsi listasta haluamasi henkilö ja valitse hänet ruksaamalla.
  7. Valitse vasemmasta paneelista löytyvää Aseta roolit ryhmässä ja anna henkilölle haluamasi rooli.

Screenshot

Ryhmän pääkäyttäjä

Jos annat henkilölle roolin Group administrator, hän pystyy jatkossa hallinnoimaan omien tietojensa lisäksi kaikkia ryhmän ja sen alaryhmien jäseniä. Group administrator pystyy

1. hallinnoimaan hänelle sallittuja rooleja
  2. antamaan yksittäiselle jäsenelle kirjautumisoikeuden

päänäkymän vasemman laidan valikosta.

Jos henkilöllä on pääkäyttäjän oikeudet koko rekisteriin, hänestä ei voi tehdä ryhmän pääkäyttäjää, koska hänellä on oikeudet kaikkiin tietoihin ja toimenpiteisiin muutenkin.

Jäsenhakemusten hyväksyminen

Tarvittaessa ryhmän pääkäyttäjä voi myös hyväksyä jäsenhakemuksia samaan tapaan kuin järjestelmän pääkäyttäjä. Ominaisuuden aktivointi tulee pyytää järjestelmän ylläpidolta.

Ilmoitus uudesta hakemuksesta lähtee tällöin sekä järjestelmän että ryhmän pääkäyttäjälle.

Ryhmän pääkäyttäjä vain lukuoikeuksin

Niin sanottu read-only group administrator voi tarkastella ryhmän henkilöiden tietoja, mutta ei voi tehdä tietoihin muutoksia.