Tiedostot-moduuli

FloMembersissa on mahdollista ottaa käyttöön lisämaksullinen Tiedostot-moduuli. Sen avulla on mahdollista jakaa tiedostoja yhdistyksen jäsenten kesken helposti ja turvallisesti. Tiedostot näkyvät vain FloMembersiin kirjautuneille käyttäjille. Moduuliin voi luoda erilaisia käyttöoikeustasoja, jolloin esimerkiksi ryhmät voivat tarkastella vain omia tiedostojaan.

Moduulista veloitetaan alkaen 148,80 € / vuosi (sisältää tallennustilaa 0,5 GB). Jos 0,5 GB ylittyy, jokainen ylimääräinen 0,5 GB veloitetaan lisämaksusta 12,40 € / vuosi. Hinnat sisältävät alv 24 %.

Moduulissa tiedostoja ei pääse tarkastelemaan suoran linkin kautta kuten esimerkiksi WordPressissa vaan tiedostojen käyttö vaatii aina

1. kirjautumisen jäsenrekisteriin
  2. tiedoston lataamisen omalle koneelle

Tietoturvasyistä moduuliin ei voi linkittää jäsenrekisterin ulkopuolelta eikä sen sisältämiä tiedostoja voi näyttää esimerkiksi järjestön verkkosivuilla.

Jos haluat aktivoida palvelun, jätä aiheesta tukipyyntö. Kun laajennus on aktivoitu, se löytyy päävalikon Rekisteri-kohdan alta.

Käyttö

Moduuli toimii samalla periaatteella kuin tietokoneen tiedostoselain. Vasemmassa laidassa on näkyvissä käytettävissä olevat kansiot. Kansioiden nimeä napsauttamalla saa niiden sisällön näkyviin. Mikäli kansion nimen perässä on nuoli, kansio sisältää myös alikansioita. Alikansiot saa näkyviin napsauttamalla nuolta ja valitsemalla haluttu kansio.

Screenshot

Kun oikea tiedosto löytyy, siihen liittyvät toiminnot saa näkyviin napsauttamalla tiedostoa. Toiminnot tulevat näkyviin tiedostomoduulin yläreunaan. Napsauttamalla tiedostoa hiiren oikealla näppäimellä samat toiminnot tulevat näkyviin kursorin kohdalle. Napsauttamalla "Lataa palvelimelta" kyseisen tiedoston saa ladattua omalle koneelleen. Lisäksi tiedostot voi poistaa, kopioida tai siirtää toiseen kansioon tai niitä voi nimetä uudestaan. Kuvatiedostojen yhteydessä on mahdollista myös muuttaa kuvan kokoa napsauttamalla "Muokkaa".

Tiedostojen lataus palvelimelle onnistuu valitsemalla ensin haluamasi kansio ja napsauttamalla yläpalkin "Lataa palvelimelle"-painiketta. Lataus käynnistyy heti, kun olet valinnut oikean tiedoston. Toimenpide voi kestää hetken riippuen tiedoston koosta. Latauksen tilanteesta ilmoittava palkki tulee näkyviin yläreunaan. Kun lataus on valmis, uusi tiedosto näkyy valitsemassasi kansiossa.

Mikäli tiedostoja on useampia, niitä on mahdollista lajitella esimerkiksi nimen tai päivämäärän mukaan. Lajitteluvalinnat saa näkyviin napsauttamalla oikean yläkulman ratas-kuviota.

Uusien kansioiden luonti ja käyttöoikeudet

Uuden kansion luonnin yhteydessä voi valita kenelle kaikille kansio on näkyvissä. Kansio voi olla näkyvissä vain tietyn ryhmän jäsenille tai siten, että se näkyy kaikille jäsenille.

Samalla voi myös valita, kuka voi lisätä tiedostoja kansioon. Oikeudet voi olla

• vain pääkäyttäjällä
  • pääkäyttäjällä ja ryhmän hallinnoijalla
  • ryhmän jäsenillä

Uuden kansion luominen tapahtuu napsauttamalla "Luo uusi kansio/alikansio ryhmälle". Kansion saa poistettua napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella kansion nimeä ja valitsemalla "Poista". Kansioita voi myös uudelleennimetä.