Mikä on virtuaaliviivakoodi?

Virtuaaliviivakoodi esittää laskun tiedot numerosarjana. Virtuaaliviivakoodi sisältää muun muassa vastaanottajan tilinumeron, eräpäivän ja maksettavan summan.

FloMembers-jäsenrekisteristä lähtevistä sähköpostiviesteistä löytyvä virtuaaliviivakoodi helpottaa laskun maksamista verkkopankissa.

1. Kopioi virtuaaliviivakoodi sähköpostiviestistä (paina Ctrl + C tai napsauta hiiren oikeaa painiketta ja valitse Kopioi).
  2. Verkkopankissa laskua maksaessasi valitse "Viivakoodilla maksaminen", "Lue viivakoodi" tai vastaava toiminto. Liitä kopioimasi virtuaaliviivakoodi tyhjään kenttään (paina Ctrl + V tai napsauta hiiren oikeaa painiketta ja valitse Liitä).
  3. Tämän jälkeen maksulomakkeen tiedot päivittyvät automaattisesti (joissakin verkkopankeissa tulee ensin painaa Enter tai syöttää myös maksun saaja manuaalisesti, ennen kuin tiedot päivittyvät).